Nieuws

5 feb 2018

Filmmaker Flo Nick trok door de bergen van Canada en maakte niet minder dan 54.000 foto's. En daarvan maakte hij deze timelapse.

Bergwijzer Special

Ook in de winter kun je met het hele gezien genieten van een bergvakantie in Tirol. De sneeuwzekere skigebieden bieden volop wintersportmogelijkheden voor jong en oud! Ontdek wat Tirol je te bieden heeft deze winter.

Reportages

Daan Couwenbergh

Wat is er mooier dan hoog in de bergen naar de sterren kijken? Maar waar kun je nou écht mooi naar de sterren kijken? We zetten 5 plekken op een rijtje.

Nieuws

1 feb 2018

​We zijn er weer bij! Ook dit jaar staan we weer op de Fiets- en Wandelbeurs in België en Nederland. Op 10 en 11 februari vind je ons op de beurs in België

Reportages

Niet elk moment hoeft worden vastgelegd, maar een tastbare herinnering aan je vakantie is wel belangrijk voor de napret

Uitrusting

Het Continuum Jacket van Rab is een gewatteerde jas voor snelle en lichte tochten in de bergen. Het donsjack is zo ontworpen dat het maximaal isoleert, terwijl het jack een minimaal gewicht heeft: slechts 355 gram! Ideaal voor als je een wandeltocht gaat maken waarbij elke gram telt.

Reportages

Daan Couwenbergh

​De wintersportgebieden in Tirol zijn een prima plek om te langlaufen. Er zijn talloze kilometers loipe waar je rustig kan genieten van het winterlandschap

Voorpret!

In drie dagen verkennen we vanuit hetzelfde hotel drie verschillende wintersportgebieden in de westelijke Dolomieten. En dat op drie manieren: op langlaufski’s, op bergwandelschoenen en op sneeuwschoenen. Hoe afwisselend wil je het hebben?

Tips van onze Partners

6 februari hoopt Antilope Outdoor haar 5 jarig bestaan te vieren. In 2013 begonnen met 100 paar schoenen, wandelstokken, 15 rugzakken en wat accessoires.

Vakantietips

De zaklamp: onmisbaar voor elke wandelaar Wie veel en vooral lang wandelt, kan behalve zonder goed schoeisel simpelweg niet zonder verlichting.

Blogs & reisverhalen

Jonathan Vandevoorde

Waar de Allgäuer Alpen overgaan in het steile Lechquellengebergte ontdekte ik een afwisselende vierdaagse route die ook voor beginners geschikt is.

Bergsport

​De wintersportgebieden in Tirol zijn een prima plek om te langlaufen. Er zijn talloze kilometers loipe waar je rustig kan genieten van het winterlandschap

Vacature

Heb jij affiniteit met natuur en outdoorsporten, hou je van schrijven en ben je op zoek naar een stageplek in de mediawereld? Bergwijzer.nl en Wandelmagazine.nu zijn op zoek naar een stagair(e) voor de webredactie.

Accommodaties

Deze lodge is gesitueerd aan de oostoever van de Glomma. Vanuit dit 18e eeuwse pand kan je de schitterende omgeving bekijken, en ook genieten van de boerderij met al haar dieren. Ideaal voor gezinnen.